Wat is er allemaal te doen in de omgeving?

Sellingen is gelegen in de streek Westerwolde. Westerwolde is een streek in het Nederlandse Zuid-Oost Groningen rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse Aa. Er is veel te doen in de directe omgeving. Wij hebben een selectie gemaakt van activiteiten die u kunt ondernemen als u bij ons gaat verblijven.

Activiteiten

Verder nog aanwezig

Klik hier voor de evenementenkalender van Westerwolde

Breng een bezoek aan de vestingstad Bourtange.

Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742 en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij moet hebben gelegen. De vestingstad is nog steeds bewoond. Gebouwen die eerder een militaire functie hadden herbergen nu een informatiecentrum, horeca en musea. Een uniek dagje uit te midden van herstelde verdedigingswallen, grachten en oude kanonnen. Heden en verleden komen samen in Bourtange!

Gezellig wandelen in Westerwolde

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 35 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes verschillen in lengte van 3 tot 16 kilometer. Maar u kan ook routes combineren om een langere route te maken. Ze leiden u langs de meest bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van Westerwolde.

Tegen over de camping loopt u zo het mooie natuurgebied Ter Borg in en zijn er vele wandelroutes. Tevens is het gebied zeer geschikt voor mensen die van mountainbiken houden. Er ligt 200 km aan mountainbike routes in Sellingen/Westerwolde.

Heerlijk Kanoën en fietsen doet u in Westerwolde

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 35 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes verschillen in lengte van 3 tot 16 kilometer. Maar u kan ook routes combineren om een langere route te maken. Ze leiden u langs de meest bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van Westerwolde.

Tegen over de camping loopt u zo het mooie natuurgebied Ter Borg in en zijn er vele wandelroutes. Tevens is het gebied zeer geschikt voor mensen die van mountainbiken houden. Er ligt 200 km aan mountainbike routes in Sellingen/Westerwolde.

Maak u klaar voor een geweldig avontuur in Wildlands Emmen

Avontuur, natuur en cultuur, in Wildlands vindt u het allemaal. Bepaal zelf waar u heen gaat en ontdek wat het park te bieden heeft. Stap in de boatride over de Rimbula Rivier en kom dichtbij acrobatische slingerapen en imposante olifanten. De tocht brengt u via de Olifantenvallei aan d rivierbedding naar de overwoekerde vlindertempel. Of loop langs de Leeuwenberg waar de koning der dieren u in de gaten houd. Kijk diep in de ogen van een vijf meter lange giraffe of een 50 cm groot stokstaartje. Kijk in het water voor pelsrobben en zeeleeuwen die lenig door het water schieten.

Een voordelig dagje uit bij Wonderwereld Ter Apel

In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschap en veel bijzondere dieren.

Geocaching: Schatzoeken 2.0!

Geocaching is een moderne variatie op schatzoeken. Het is gratis en iedereen kan meedoen. In de omgeving van Sellingen zijn veel geocaches verstopt! Maar, wat houdt dat geocaching precies in?

Klik hier om alles over geocaching te leren!

Voor een heerlijk dagje zwemmen gaat u naar openluchtzwembad de Barkhoorn

In Sellingen vindt U openluchtzwembad de Barkhoorn: een recreatiebad met glijbaan, wedstrijdbad en een kleuterbadje. En dat uiteraard voor een scherpe prijs! Alles over het zwembad leest u hier

Een dagje all-inclusive genieten doe je bij Attractiepark Drouwenerzand

Het bijzondere aan Drouwenerzand Attractiepark is dat u na binnenkomst onbeperkt gebruik kunt maken van alles attracties en kunt genieten van vers fruit, diverse belegde broodjes, frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade en softijs. Dit zit allemaal en altijd bij de entreeprijs inbegrepen. De attracties en speeltoestellen zijn uitgezocht voor kinderen vanaf ca. 3 jaar, volop pret voor het hele gezin.

Kopje genieten

Bij Kopje Genieten kunt u terecht voor een lekker kopje koffie, cappuccino, thee, huisgemaakte taarten, kunst en voor de lunch is er ruime keus van onze lunchkaart.

Ook voor diverse soorten high teas kunt u bij ons terecht. Wij werken voornamelijk met eerlijke, duurzame en lokale producten uit de eigen tuin en uit de provincie Groningen.

Landesgartenschau Papenburg

Geniet van de combinatie van tuinen, bloemen en scheepvaart. U zou het een soort van floriade kunnen noemen. In en om Papenburg worden talloze bloemen en tuinexposities zowel buiten als binnen georganiseerd. Er zijn hiernaast ook verschillende evenementen en tentoonstellingen te beleven, dus voor ieder wat wils! Alles over Landesgartenschau Papenburg leest u hier

Sellingerbeetse

De Sellingerbeetse is een pittoresk dorpje in de gemeente Westerwolde, wat zich op haar beurt weer bevindt in de provincie Groningen. Het heeft een populatie van ongeveer 210 en ligt ten westen van Sellingen.

Bij het dorpje ligt het natuurgebied het Sellingerveld. In dat gebied liggen drie grote zandplassen die in de loop der jaren zijn ontstaan door zandwinning, lokaal bekend als de “Beetser koeln” (Beetserkuilen). Hier kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving.

Forellenvisserij De Slegge

Forellenvisserij De Slegge beschikt over 4 grote visvijvers, waarin naar keuze kan worden gevist. De gevangen forellen mogen naar huis worden meegenomen of kunnen worden geruild voor geslachte of gerookte forel. Naast de forelvijvers heeft De Slegge ook een prachtige steur/meerval vijver (catch & release) met een gewicht van 3-50 kilo per stuk.

Tijdens of na afloop van het vissen kunt U in onze Finse blokhut terecht voor het stillen van de honger en dorst. Ook bestaat de mogelijkheid om gerookte en verse forel te kopen en mee te nemen naar huis.

Heeder See

Zou u weleens willen ervaren hoe het is om te waterskieeen?

De waterskibaan blue bay is sinds 1999 geopend en ligt aan het prachtige zandstrand van het Heeder meer. Deze baan is een van de modernste en grootste Waterskibanen in Europa met een kabelomtrek van bijna 1 km. De baan is daarom ook geschikt voor groepen omdat lange wachttijden vermeden worden door de omvang van de baan.

Landgoed Tenaxx/Dinopark Wedde

Landgoed Tenaxx beslaat 30 hectare in Westerwolde. Het park heeft 2 kanten. Enerzijds is het een dinopark, anderzijds een bomenpark (arboretum). Uiteindelijk laat het park zien dat dinosauriers en bomen gezamelijk geevolueerd zijn.

Kamp De Beetse

Het kamp de Beetse, gelegen nabij Sellingen, werd in 1935 gebouwd en was oorspronkelijk bedoeld voor de opvang van werklozen. Zij werden ingezet bij de ontginning van woeste gronden in oost Groningen.

Tot begin januari 1942 hebben werkloze Nederlanders in het kamp gewoond. Zij moesten helpen bij het aanleggen van wegen en bossen. Later hielpen zij ook bij de aardappeloogst. Het kamp had vier maal de grootte van een standaardkamp en bood woonruimte aan 392 mannen.

Leider van het kamp was een kok/beheerder. In 1942 verbleven ongeveer 500 Joden uit Amsterdam in het kamp. Zij werden echter op 3 oktober van dat jaar afgevoerd naar kamp Westerbork.

Het museum is toegankelijk tijdens de openingstijden voor iedereen,maar ook zeer zeker voor groepen en scholieren.

Ook buiten de openingstijden is bezoek of een arrangement op afspraak mogelijk.

De toegang is gratis.

De Emsroute: Fietsen en wandelen

U kunt heel mooi wandelen langs de Emsroute. Hier is ook een fietsroute aanwezig.

Op de fietsroute Emsradweg beleeft u hoe een klein stroompje uiteindelijk een echte rivier wordt waarover zelfs enorme cruiseschepen naar de Noordzee varen.

Grote delen van de fietsroute volgen de loop van de rivier. Onderweg fietst u door weidegebied en heide- en veengebieden, bijvoorbeeld door het heidelandschap Moosheide of het veenlandschap rondom Geeste.

Meyer Werft Papenburg

De Meyer Werft is met zijn reusachtige luxe cruiseschepen, en de bouw daarvan, de ultieme trekpleister van Papenburg. Hier kunt u van dichtbij beleven hoe de moderne scheepsbouw in elkaar steekt. De 476 meter lange Ems-dam is Gandersum maakt de doorvaart van grote schepen over de gestuwde Ems mogelijk.

De Emsroute

Dörpen is een zogenaamde ‘Samtgemeinde’, ontstaan in 1973, wat zoveel wil zeggen dat toen een aantal dorpen bij elkaar gebracht is om als één gemeente verder te gaan. In Duitsland is men daar al vele jaren geleden mee begonnen, in Nederland gebeurt hetzelfde, we noemen dat ‘gemeentelijke herindeling’. Dörpen ligt in het noorden van Emsland, oostelijk van de gemeente Stadskanaal in Groningen.

Er zijn vele mogelijkheden om je te ontspannen in en rond Dörpen. Zoals overal in Emsland zijn de wandel- en fietsmogelijkheden bijna onbeperkt, maar ook de watersporter kan zijn hart ophalen in dit gebied. Waterskiën en windsurfen is op uitgebreide schaal mogelijk op de Heeder See en op de Herzogsee.

Contactgegevens

Beetserweg 34
9551 VE Sellingen
0599-322205
info@campingharminahoeve.nl

Reviews

Camping Harminahoeve is aangesloten bij:

© Copyright 2023 Harminahoeve | Realisatie Solution Online | Privacyverklaring

Bel direct!